Моделі трафіку комп’ютерних мереж - Зац, Олександр Дмитрович; Zats, O. D. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2022)
У роботі були розглянуті найбільш розповсюджені моделі трафіку комп’ютерних мереж, їх особливості і обмеження у використаннф. Також була створена програмна реалізація моделі самоподібного трафіку та проведений аналіз трафіку реальної комп’ютерної системи.

The work considered the most common traffic models of computer networks, their features and limitations in their use. A software implementation of the self-similar traffic model was also created and an analysis of the real computer system traffic was carried out.
Науковий керівник: Шматков Сергій Іванович, доктор технічних наук, професор кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; комп’ютерні мережі; трафік мереж; самоподібні моделі; нелінійні параметри мереж; computer networks; computer networks; self-similar models; nonlinear network parameters