Франчайзинг сфери послуг (на прикладi студii танцiв fred astaire) - Роздайбіда, Дмітрій Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність теми – на сучасному етапі світова економіка розвивається швидкими темпами, незважаючи на наслідки пандемії та різного типу негативних факторів впливу. Це свідчить про те, що подальше використання саме франчайзингової форми ведення бізнесу є максимально ефективним, адже зменшує велику кількість ризиків, що виникають при веденні бізнесу. Мета дослідження полягає в узагальненні теоретичних засад сервісний франчайзинг та розробленні практичних рекомендацій розвитку танцювальної студії за умов франчайзигну. Завдання дослідження: розкрити зміст франчайзингової форми ведення бізнесу, форми та етапи розвитку; визначити основні характеристики сервісного франчайзингу та стратегії його розвитку; сформулювати основні умови розвитку бізнесу студії танців на основі угоди комерційної концесії; узагальнити пропозиції щодо зростання бізнесу франчайзі студії танців Фреда Астера. Об’єкт дослідження – особливості франчайзингової системи ведення бізнесу. Предмет дослідження – теоретичні засади та практичний інструментарій здійснення бізнесу в формі сервісного франчайзингу студії танців.
Service Sector Franchising (Using the Example of the Fred Astaire Dance Studio)
Керівник роботи: Корепанов Георгій Сергійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування, Навчально-науковий інститут «Каразінська школа бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; транскордонне співробітництво; cross-border cooperation; франчайзинг; franchising; бізнес інвестиції; business investment