Фінансова звітність за П(С)БО : навчально-методичний посібник - Глушач, Юлія Станіславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2018)
Посібник висвітлює основні питання з основ побудови та методики складання фінансової звітності підприємства. В посібнику ретельно розглянуто склад, структуру фінансової звітності, вимоги щодо ії складання, якісні характеристики та принципи формування інформації в звітності. Розкривається методика та порядок складання окремих форм фінансової звітності („Звіту про фінансовий стан (Баланс)” (Ф№1), „Звіту про фінансові результати (звіту про сукупний дохід)” (Ф№2), „Звіту про рух грошових коштів” (Ф№3), „Звіту про власний капітал” (Ф№4)), розглядається призначення і склад приміток та порядок виправлення помилок і внесення інших змін до фінансової звітністі. Для кращого засвоєння студентами теоретичного курсу, матеріал подається їз застосуванням прикладів формування окремих показників та форм звітності. З метою закріплення навчального матеріалу в посібнику надані питання для самоконтролю знань та тестові і практичні завдання для самостійної роботи студентів. Навчальне видання підготовлено у відповідності з програмою курсу «Фінансова та статистична звітність» для студентів спеціальності 6.030509 «Облік та аудит» та спеціальності 071 «Облік і оподаткування» і може бути корисне при вивченні питань щодо формування фінансової звітності студентами інших економічних спеціальностей.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Economic history; фінансова звітність; навчально-методичний посібник; фінансова звітність підприємства