Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Стоматологічні прояви патології скронево-нижньощелепного суглобу: діагностика, лікування та профілактика» - Жуков, Костянтин Вікторович; Герман, Світлана Іванівна; Ковальчук, Дмитро Олегович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Навчальна програма тренінгу з оволодіння практичними навичками «Стоматологічні прояви патології скронево-нижньощелепного суглобу: діагностика, лікування та профілактика» складена на засадах доказової медицини, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішного застосування їх у повсякденній клінічній практиці. Метою тренінгу є набуття нових, сучасних знань і умінь, необхідних стоматологу при діагностуванні стоматологічних проявів патології скронево-нижньощелепного суглобу при діагностиці, стоматологічному лікуванні та профілактиці. Такі знання та вміння необхідні в терапевтичній, хірургічній, ортопетичній стоматології, пародонтології, дитячій стоматології, ортодонтії, а також в щелепно-лицевій хірургії в діагностиці та диференціальній діагностиці травматичних пошкоджень, запальних захворювань, кіст, пухлин та інших патологічних станів. Методики та схеми лікування захворювань, які можуть стосуватися суглобів мають свої особливості. Захід дасть слухачам теоретичний та практичний досвід з питань вивчення принципів та оволодіння практичними навичками з діагностики, диференціальної діагностики та лікування захворювань щелепно-лицевої ділянки, пов’язаних із патологією скронево-нижньощелепного суглобу. В програму заходу інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів, процесі навчання використовуються реальні клінічні приклади, симулятори, віртуальний пацієнт, лекції, клінічні розбори.
Training curriculum for mastering practical skills "Dental manifestations of temporomandibular joint pathology: diagnostics, treatment and prevention"
Keywords: MEDICINE; стоматологія; dentistry; стоматологічна допомога; dental care; патології скронево-нижньощелепного суглобу; Temporomandibular joint pathologies