VIII Международная научная конференция «Проблемы истории и археологии Украины» (Харьков, 9–10 ноября 2012 г.) - Литовченко, Сергей Дмитриевич; Берестнев, Сергей Илларионович; Шрамко, Ирина Борисовна; Грибанов, Денис Викторович; Токарев, Андрей Николаевич; Колода, Владимир Васильевич; Аксёнов, Виктор Степанович; Домановский, Андрей Николаевич; Роменский, Александр Александрович; Скирда, Валерий Владимирович; Дьячков, Сергей Владимирович; Литовченко, Сергій Дмитрович; et al. (Харьков : ООО «НТМТ», 2013)
9–10 листопада 2012 р. Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та Харківське обласне археологічне товариство провели VIII Міжнародну наукову конференцію «Проблеми історії та археології України», присвячену 85-річчю від дня народження доктора історичних наук, професора В. І. Кадєєва.