Організаційно-правовий механізм захисту прав військовослужбовців - Демченко, Борис Борисович; Demchenko, Borys Borysovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена дослідженню організаційно-правових засад забезпечення захисту прав військовослужбовців в Україні. У першому розділі розглянуто сутність і зміст основних положень правового регулювання захисту прав військовослужбовців та проаналізовано зарубіжний досвід у цій сфері. У другому розділі досліджено систему державного регулювання та механізми захисту юридичних і соціальних прав військовослужбовців в Україні. У третьому розділі запропоновано напрями підвищення ефективності організаційно-правового механізму захисту прав військовослужбовців, а також конкретні пропозиції щодо його вдосконалення. Робота завершується висновками та містить перелік використаних джерел.
Organizational and legal mechanism for the protection of the rights of military personnel
Науковий керівник: Дубовик Катерина Євгенівна, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE; захист прав військовослужбовців; державне регулювання; організаційно правовий механізм; соціальні права; зарубіжний досвід; ПЦМД-23