Характеристики спрямованості куткових антенних решіток - Хрєнов, Дмитро (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2022)
Об’єкт дослідження: куткові антенні решітки. Предмет дослідження: дослідження куткової антенної решітки при зміні основних її параметрів. Мета роботи: вивчити, як позначаються зміни параметрів антенної решітки на її основних характеристиках. В вступі розглянуто чому дослідження куткових антенних решіток має актуальність і на цей день. В першому розділі були проведені теоретичні дослідженні елементарної антенної решітки, антенної решітка з повністю незалежною відстанню між випромінювачами, хвилевідно-щілинної антенної решітки, та куткової антенної решітки в ортогональній площині. У другому розділі були підведені результати розрахунків дипломної роботи, проведені дослідження куткової антенної решітки при зміні основних її параметрів, дослідження КСД та різних способів поліпшення спрямованих властивостей антенних решіток.

The subject of the study: the study of the corner antenna array when its main parameters are changed. The purpose of the work: to study how changes in the parameters of the antenna array affect its main characteristics. The introduction discusses why the study of corner antenna arrays is still relevant today. In the first section, theoretical studies of elementary antenna array, antenna array with a completely independent distance between emitters, waveguide-slit antenna array, and corner antenna array in the orthogonal plane were conducted. In the second chapter, the results of the calculations of the diploma work were summarized, research was carried out on the corner antenna array when its main parameters were changed, research on KSD and various ways of improving the directional properties of antenna arrays.
Науковий керівник: Микола Миколайович Горобець, доктор фізико-математичних наук, професор, завідувач кафедри прикладної електродинаміки
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; антенна решітка; куткові антенні решітки; хвилевідно-щілинна антенна решітка; випромінювачи; діаграма