Кольороназви у лексико-семантичній системі латинської мови - Мережко, Денис Олександрович; Merezhko, D. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена аналізу кольороназв у лексико-семантичній системі латинської мови, їхнім формально-функціональним характеристикам, а також дослідженню специфіки сприйняття кольору в античному світі. Метою роботи є визначення особливостей лексико-семантичної репрезентації кольорів у латинській мові через аналіз прикметників на позначення базових кольороназв.

The study focuses on the analysis of color terms in the lexico-semantic system of the Latin language, their formal-functional characteristics, and the exploration of the specifics of color perception in the ancient world. The goal of the research is to identify the features of the lexico-semantic representation of colors in Latin through the analysis of adjectives denoting basic color terms.
Color Terms in the Lexico-Semantic System of the Latin Language
Науковий керівник: Чекарева Євгенія Сергіївна, доктор філологічних наук, професор кафедри історії зарубіжної літератури і класичної філології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; латинська мова; кольороназви; лексико-семантична система; лексико-семантична система; семантичне поле; Latin language; color terms; lexico-semantic system; antiquity; semantic field