Професійна підготовка фахівця машинобудівних підприємств з підвищення зносостійкості поліамідних деталей, що працюють у важких умовах, на основі використання технології масло наповнення поверхневого шару деталі - Капітан, Олександр Валерійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота (дипломний проєкт) присвячений науковому обґрунтуванню та вдосконаленню системи підготовки фахівців машинобудівних підприємств з підвищення зносостійкості поліамідних деталей, що працюють у важких умовах, на основі використання технології маслонаповнення поверхневого шару деталі. У першому розділі розглянуто Актуальність професійної підготовки фахівця машинобудівних підприємств з підвищення зносостійкості поліамідних деталей, що працюють у важких умовах, на основі використання технології масло наповнення поверхневого шару деталі. У другому розділі Сучасний стан проблеми технологічного забезпечення підвищення експлуатаційних характеристик поліамідних деталей. У третьому розділі виконано Розробка маршрутної технології маслонаполнення поверхневого шару деталів з поліаміду як фінішної операції механічної обробки. У четвертому розділі: Технологічне забезпечення процесу маслонаповнення та експериментальне підтвердження підвищення зносостійкості поліамідних деталей марки па6. Запропонована методика може бути покладена в основу інноваційних технологій під час навчання для отримання кваліфікованих фахівців машинобудівної галузі.

The qualification work (diploma project) is devoted to the scientific substantiation and improvement of the system of training specialists of machine building enterprises to increase the efficiency of processing axial cutting tools from high-speed steel by applying the milling-turning method. The first section considers the relevance of professional training of specialists of the machine-building industry to increase the efficiency of processing axial cutting tools from high-speed steel by applying the milling-turning method. The second section provides a review of scientific, technical and regulatory literature. The research tasks are stated. The third section provides mathematical modeling of the orthogonal milling turning process. The fourth section provides methods and means of conducting research. In the fifth chapter, experimental studies of the influence of cutting modes on the initial parameters. The proposed methodology can be used as the basis for innovative technologies during training to obtain qualified specialists in the mechanical engineering industry.
Professional training of specialists of machine-building enterprises to increase the efficiency of processing axial cutting tools from high-speed steel by applying the milling-turning method
Керівник роботи: Скоркін Антон Олегович, кандидат технічних наук, доцент кафедри машинобудування, транспорту і зварювання Навчально-наукового інституту «Українська інженерно-педагогічна академія»
Keywords: TECHNOLOGY::Engineering mechanics::Mechanical manufacturing engineering; професійна підготовка; машинобудівна галузь; поліамід; маслонаповнення; professional training; high-speed steel; milling; mechanical engineering industry