Взаємозв'язок тривожності та креативності у старшокласників - Стеблова, В. О. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У результаті проведеного дослідження встановлено, що існує слабка кореляція між рівнем особистісної тривожності та суб'єктивною оцінкою власного творчого потенціалу (r = 0.38, p > 0.05), а також незначуща кореляція із оригінальністю продуктів діяльності, у вигляді яких виступали малюнки. Значущого взаємозв’язку між шкільною тривожністю та показниками креативності не визначено, можливою причиною є низький рівень шкільної тривожності у респондентів.

As a result of the study, it was found that there is a weak correlation between the level of personal anxiety and the subjective assessment of one's own creative potential (r = 0.38, p > 0.05), as well as an insignificant correlation with the originality of activity products, represented by drawings. Significant correlation between school anxiety and creativity indicators was not determined, possibly due to the low level of school anxiety among respondents.
Relationship between anxiety and creativity in high school students
Керівник роботи: Павленко Ганна Володимирівна, доктор філософії, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES; креативність; creativity; тривожність; anxiety; шкільна тривожність; school anxiety; старшокласники; high school students