World/Space/Place in Service for Civil Society Mobilization: Ukrainian Case - Dzyadevych, T. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2014)
Статтю присвячено символізму політичної мови, використовуваної упродовж політичних протестів в Україні у 1990, 2000-2001, 2004 та 2013-14 рр. По-перше, авторка обговорює стратегії, що були використані у гаслах політичних протестів, та доводить, що вони були направлені на досягнення суспільного консенсусу. По-друге, авторка зосереджується на еволюції політичної мови, продукованої впродовж нещодавніх протестів в Україні, а також на тому, як ця мова окреслює простір представлення політичної програми. Статья посвящена символизму политического языка, который использовался во время политических протестов в Украине в 1990, 2000-2001, 2004 и 2013-14 гг. Автор, во-первых, обговаривает стратегии, использованные в лозунгах политических протестов, и показывает, что они были направлены на достижение общественного консенсуса. Во-вторых, внимание автора сосредоточено на эволюции политического языка, производимого в ходе недавних протестов в Украине, а также на том, как этот язык очерчивает пространство представления политической программы. This paper focuses on the political language symbolism used during the political protests in Ukraine (in 1990, 2000-2001, 2004, 2013-14). Firstly, author discusses the strategies used by the slogan writes during the political protests and shows that they were aimed at mobilizing civil consensus. Secondly, author is interested in the evolution of the language produced during the ongoing protest in Ukraine, and how it delineates the space for the expression of political agenda.
Keywords: політична мова; політичний протест; революція; Євромайдан; политический язык; политический протест; революция; Евромайдан; political language; political protest; revolution; Euromaidan