Роль бюджетної системи у повоєнному відновленні України - Каулько, Олексій; Kaulko, O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена дослідженню бюджетної системи України, аналізу сучасного стану бюджетної системи та її ролі у повоєнному відновленні України. У роботі було розглянуто процес історичного розвитку бюджетних відносин в Україні та їх трансформацію. Досліджено теоретичні засади функціонування бюджетної системи, визначена її структура, функції, роль та поточний стан.

The paper is devoted to the study of the budget system of Ukraine, analysis of the current state of the budget system and its role in the post-war recovery of Ukraine. The paper examines the historical development of budgetary relations in Ukraine and their transformation. The theoretical foundations of the budget system were studied, its structure, functions, role and current state were determined.
The role of the budget system in the post-war recovery of Ukraine
Науковий керівник: Швайко Мар’яна Леонідівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; бюджетна система; бюджетний механізм; реформи; повоєнне відновлення; державні фінанси; зміни законодавства; доходи бюджету; видатки бюджету; децентралізація; дефіцит; державний борг; budget system; budget mechanism; reforms; post-war recovery; public finance; legislative changes; budget revenues; budget expenditures; decentralization; deficit; public debt