Контактні методи вимірювання параметрів навколишнього середовища : навчальний посібник - Крайнюков, Олексій Миколайович; Krainiukov, Oleksii Nikolaevich (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Навчальний посібник створено з метою надання студентам знань з сучасних інструментальних методів досліджень. Зокрема, надати студентам комплекс теоретичних знань та практичних навичок із принципів роботи дослідної апаратури; навчити самостійно використовувати методики кількісного вивчення хімічних та біологічних процесів, параметрів, що впливають на ці процеси; оволодіти вмінням працювати на сучасних приладах; показати взаємозв’язок аналітичних методів у екології з іншими дисциплінами фундаментального та професійно-орієнтованого напрямку; надати необхідну базу для подальшого самовдосконалення шляхом самостійної підготовки.

The textbook was created to provide students with knowledge of modern instrumental research methods. In particular, to provide students with a set of theoretical knowledge and practical skills in the principles of operation of experimental equipment; to teach them to independently use methods of quantitative study of chemical and biological processes, parameters that affect these processes; to master the ability to work on modern devices; to show the relationship of analytical methods in ecology with other disciplines of fundamental and professionally oriented direction; to provide the necessary basis for further self-improvement through independent training.
Contact methods for measuring environmental parameters : a textbook
Навчальне видання. Навчальний посібник
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry::Environmental chemistry; TECHNOLOGY::Other technology::Environmental engineering; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; хімічний аналіз; технічний аналіз; відбір зразків; вимірювання; поріг виявлення; забруднення; норматив якості; стандартні зразки; chemical analysis; technical analysis; sampling; measurement; detection threshold; contamination; quality standard; standard samples