Novitates Theriologicae, Pars 16: 206–209 (2023) - Загороднюк, Ігор; Атемасова, Тетяна (ННПМ України, Київ, 2024)
ЗАГОРОДНЮК, І., Т. АТЕМАСОВА. Лев Корабельников — зоолог, китобій і музеолог. — Нарис про одного з відомих теріологів-китознавців України, який пройшов непростий шлях до зоології, проте з першого дня професійної роботи став китознавцем. Дослідник пройшов 8 рейсів у складі наукової групи при антарктичній китобійній флотилії «Слава» (згодом «Радянська Україна»), досліджував трофіку китів і закономірності їхнього розпо- ділу в Антарктиці (1956–1959, 1965–1970). Став автором близько 15 публікацій про китів і птахів Антарктики. Після «виходу на берег» став науковцем НДІ біології при Харківському університеті (1970–1975), а слідом — директором Музею природи цього університету (1975–1989). Зібрав і змонтував багато зразків морських ссавців і птахів
Novitates Theriologicae. Pars 16 (2023)
Keywords: NATURAL SCIENCES