Сучасний стан спортивної інфраструктури м. Харкова - Гура, А.В. (My University, 2014)
Спорт в сьогоденні являється одним із найпопулярніших сфер діяльності населення всього світу, а особливо великої уваги йому приділяють в високорозвинених країнах. Україна ж є державою, у якій після здобуття нею незалежності відбулося повне ігнорування необхідності розвитку сфери фізичної культури і спорту. В результаті зараз, згідно із статичними даними, лише близько 15 % населення України залучено до занять фізичною культурою і спортом. В значній мірі це обумовлено тим, що в Україні забезпеченість населення спортивними залами втричі нижча, а плавальними басейнами – аж в 30 разів нижча, ніж у розвинених країнах світу [1]. Тому питання про визначення, стан та розвиток спортивної інфраструктури країни зараз набуло неабиякої популярності в розвинених країнах Європи. Щодо України, то на сьогоднішній день в питанні про спортивну інфраструктуру України є підведені узагальнені підсумки тільки на прикладі державного рівня, але не повністю конкретизовано визначені на регіональних, а тем паче на локальних рівнях.
Регіон - 2014: суспільно-географічні аспекти: матеріали міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих науковців (м. Харків, 3 – 4 квітня 2014 р. / Гол. ред. колегії Л.М. Нємець. – Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2014
Keywords: спорт; спортивна інфраструктура