Електромеханічна система скалярного частотного керування швидкості асинхронного двигуна із короткозамкненим ротором - Гамлій, Віталій Іванович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Математичне моделювання - це науковий прийом, спосіб дослідження об'єктів та отримання нової інформації про них. Вирішення переважної більшості наукових та інженерно-технічних завдань (проектування та оптимізація систем, оптимальне управління об'єктом, вивчення механізму явищ, прогнозування розвитку процесів у часі та ін.) базується на математичному моделюванні. Математичне моделювання передбачає опис досліджуваних явищ, процесів, систем різної фізичної природи мовою математичних співвідношень. Клас математичної моделі визначається постановкою завдання і метою дослідження, а також рівнем знань експериментатора про об'єкт, що моделюється. Математика дозволяє одноманітно описати широке коло фактів і спостережень, провести їх детальний кількісний аналіз, передбачити, як поведеться об'єкт у різних умовах, тобто спрогнозувати результати майбутніх спостережень.
Electromechanical system of scalar frequency control of the speed of an asynchronous motor with a squirrel-cage rotor
Керівник роботи: Кобилянський Борис Борисович, кандидат технічних наук, доцент кафедри електромеханічних та комп'ютерних систем Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics; електромеханічна система; electromechanical system; математичне моделювання; mathematical modeling; асинхронний двигун; asynchronous motor; гірничо-збагачувальні підприємства; mining and processing enterprises