Особливості викладання дисципліни «Основи соціальної географії» - Нємець, Л.М.; Сегіда, К.Ю. (My University, 2014)
Соціальний розвиток виступає особливою стороною соціального прогресу, що взаємодіє з політичною, економічною, культурною, духовною та ін. сферами. На зміну становища соціуму в цілому і окремих його індивідів впливають всі умови, що склалися в суспільстві, у всіх зазначених вище сферах. Соціально-економічні та політичні умови дуже строкаті в різних регіонах і мають тенденцію до погіршення, що, звичайно, впливає на якість, спосіб і рівень життя населення, примушуючи його шукати способи боротьби за виживання, в тому числі, висловлюючи непокору владним структурам. Виникають нові політичні партії, які ніби то захищають права громадян, хоча насправді переслідують лише свої власні корисні цілі і амбіції.
Наукові пошуки географічної громадськості: минуле, сьогодення, майбуття: матеріали Всеукр. наук. – практ. конф., присвяченої 75-річчю утворенню Луганської області (8-10 жовтня 2013 р. м. Луганськ) / відп. ред. Ю.О. Кисельов. – Луганськ: Вид-во «ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2013. – 316 с.
Keywords: географія; соціальна географія; дисципліна; соціум