Система оптимізації транспортних маршрутів з використанням Big Data - Савченко, Костянтин Іванович; Savchenko, K. I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Проблема, яку вирішує кваліфікаційна робота – забезпечення побудови маршрутів із урахуванням завантаженості доріг в умовах великих масивів даних, що перевищують можливості традиційних алгоритмів без інтеграції Big Data. Область застосування – системи навігації й планування маршрутів у громадському та комерційному транспорті, логістичні платформи, служби таксі і доставки, інформаційно-аналітичні рішення для транспорту і міського планування.

Problem solved by qualification thesis – ensuring the construction of routes with the requested road load in conditions of large data sets that exceed the capabilities of traditional algorithms without Big Data integration. Field of application – navigation and route planning systems in public and commercial transport, logistics platforms, taxi and delivery services, information and analytical solutions for transport and urban planning.
Керівник: Чуб Ольга Ігорівна, кандидат економічних наук, доцент закладу вищої освіти кафедри комп’ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; оптимізація маршрутів; BIG DATA; A* алгоритм; транспортні потоки; клієнт-серверна архітектура; route optimization; A* algorithm; transport flows; client-server architecture