"Бібліотекар року" – професійний конкурс бібліотечних інновацій - Лазаренко, Наталія Іванівна (My University, 2020)
Публікація знайомить читачів зі щорічним професійним конкурсом «Бібліотекар року», який проходить у Харківському зональному методичному об’єднанні бібліотек державних закладів вищої освіти III–IV рівнів акредитації.
Професійний конкурс «Бібліотекар року» був заснований у 2006 р. Харківським зональним методичним об’єднанням бібліотек державних закладів вищої освіти III–IV рівнів акредитації як інструмент підвищення кваліфікації фахівців бібліотек об’єднання. До складу об’єднання сьогодні входить 34 бібліотеки вишів Полтавської, Сумської і Харківської областей. Мета конкурсу – стимулювання подальшого розвитку бібліотечної справи, виявлення технологічних і маркетингових інновацій, пошук творчих рішень, активізація науково-дослідної роботи, заохочення фахівців, які зробили вагомий внесок у розвиток Бібліотеки, популяризації кращих конкурсних робіт тощо.
Keywords: бібліотечні інновації; Харківське зональне методичне об’єднання бібліотек державних закладів вищої освіти III–IV рівнів акредитації; професійний конкурс «Бібліотекар року»