Особливості попиту та пропозиції робочої сили в сучасних соціально-економічних умовах - Корнілов, О.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Аналізуються особливості попиту та пропозиції робочої сили в процесі інноваційного розвитку економіки України. Визначено джерела поповнення трудових ресурсів. Підкреслено, що однією з форм залучення працівників і безробітних до системи соціально орієнтованої економіки є ринок праці. Зазначено, що міждержавна трудова міграція тісно пов’язана з попитом та пропозицією робочої сили, зі станом внутрішнього та зовнішнього ринка праці.
Keywords: інноваційний розвиток; інтеграційні процеси; ринкова трансформація; робоча сила; зайнятість; трудова міграція; трудові ресурси; попит та пропозиція робочої сили