Роль ТНК у міжнародному виробництві - Реуцький, Владислав Русланович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження – визначення та аналіз ролі транснаціональних корпорацій у формуванні й розвитку міжнародного виробництва, а також виявлення основних тенденцій, механізмів та наслідків їхньої діяльності у глобальному економічному просторі з урахуванням сучасних викликів і трансформацій світової економіки. Об’єкт дослідження – процеси міжнародного виробництва в умовах глобалізації світової економіки. Предмет дослідження – роль, особливості функціонування та вплив транснаціональних корпорацій на розвиток міжнародного виробництва, формування глобальних виробничих ланцюгів і трансформацію економічних взаємозв’язків між країнами.
The role of TNCs in international production
Науковий керівник: Нечипорук Людмила Володимирівна, доктор економічних наук, професор кафедри міжнародної економіки та світового господарства
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; міжнародне виробництво; international production; світове господарство; world economy; транснаціональні корпорації; transnational corporations; світовий економічний порядок; world economic order