Словник основних термінів когнітивно-дискурсивної лінгвістики - Мартинюк, А.П. (ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2011)
Словник надає системний виклад термінологічного апарату когнітивно- дискурсивної лінгвістики – нової галузі мовознавчої науки, що знаходиться у стадії становлення. Словник містить 27 термінів, серед яких як споконвічні мовознавчі поняття (МОВНИЙ ЗНАК), так і нові, що виникли із розвитком когнітивної лінгвістики (КОНЦЕПТ, ФРЕЙМ, ДОМЕН, ОБРАЗ-СХЕМА тощо), прагматики та дискурсології (ДИСКУРС, ОДИНИЦІ ДИСКУРСУ, СИТУАТИВНИЙ КОНТЕКСТ, ПРЕСУПОЗИЦІЇ, ІНФЕРЕНЦІЇ, ІМПЛІКАТУРИ тощо). Ці та інші поняття висвітлюються з позицій як репрезентаційної, так і діяльнісної методології. Словник розрахований на широке коло мовознавців – від наукових співробітників до аспірантів та студентів філологічних вузів.
Keywords: когнітивно-дискурсивна лінгвістика