Удосконалення управління фінансовою діяльністю підприємства - Толмачов, Микола Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти удосконалення управління фінансовою діяльністю підприємства в умовах нестабільного економічного середовища та посилення конкуренції. Розглянуто сутність фінансової діяльності підприємства, її роль у забезпеченні фінансової стійкості та конкурентоспроможності, а також основні методи й інструменти управління фінансами. Систематизовано підходи до оцінки ефективності фінансового управління. На матеріалах ТОВ «Енергосервісторг» проведено аналіз фінансового стану підприємства та оцінено діючу систему управління фінансовою діяльністю. Розроблено практичні рекомендації щодо її удосконалення та запропоновано шляхи підвищення ефективності управління фінансами. Обґрунтовано очікуваний економічний ефект від впровадження запропонованих заходів.
Керівник: Єрьоміна Марина Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; фінансова діяльність; управління фінансами; фінансова стійкість; фінансовий аналіз; ефективність підприємства