Аналіз інструментальних засобів тестування вразливостей веб-додатків - Авдєєнко, М. А. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі проведено аналіз захищеності веб-додатків. Наведено статистику найбільш розповсюджених вразливостей зі списку OWASP. Здійснено аналіз існуючих вразливостей та представлено узагальнені дані стосовно їх розповсюдженості. Проаналізовано нормативне забезпечення та розглянуто міжнародні стандарти в галузі інформаційної безпеки, з урахуванням існуючих методів оцінювання та управління ризиками інформаційної системи. Застосування комплексного рішення щодо тестування вразливостей веб додатків можна мінімізувати ризики, пов’язані з компрометацією роботи інформаційної системи. Галузь використання – пошук вразливостей веб-додатків.

The paper analyzes the security of web applications. Statistics of the most common vulnerabilities from the OWASP list are provided. An analysis of existing vulnerabilities was carried out and generalized data on their prevalence was presented. Regulatory support was analyzed and international standards in the field of information security were considered, taking into account the existing methods of assessing and managing information system risks. Applying a comprehensive solution for testing the vulnerabilities of web applications can minimize the risks associated with compromising the operation of the information system. The field of use is the search for vulnerabilities in web applications.
Керівник роботи: Колованова Євгенія Павлівна, кандидат технічних наук, кафедра безпеки інформаційних систем, мереж і технологій Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та штучного інтелекту
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; тестування; вразливості; інструментальне тестування; вразливості веб-додатків; web applications vulnerabilities; vulnerabilities; testing; instrumental testing