Лабораторні роботи з органічної хімії : навчальний посібник - Шкумат, Анатолій Петрович; Shkumat, Anatoliy Petrovich (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Навчальний посібник - частина навчально-методичного комплекту посібників з курсу "Органічна хімія", основний для лабораторних занять, орієнтований на підготовку студентів біологічного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна навчально-кваліфікаційного рівня "Бакалавр". У практикумі використані найбільш типові лабораторні досліди, які, в цілому, охоплюють основні розділи курсу. Цей навчальний посібник є виправленою, переробленою і доповненою версією попередніх видань (Шкумат А. П. Органічна хімія : лабораторний практикум. - Х. : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2007.- 223с; Шкумат А. П. Органическая химия : лабораторный практикум - Х. : Федорко, 2014. - 164с.). Посібник призначено для студентів біологічних факультетів університетів, а також може бути корисним студентам хімічних факультетів інших вищих навчальних закладів.

The textbook is a part of the educational and methodological set of textbooks in the course "Organic Chemistry" devoted to laboratory classes. It is designed for training students of the School of Biology of the V. N. Karazin Kharkiv National University at the bachelor level. The most typical laboratory experiments are used in the practical work, which, in general, cover the main sections of the course. This textbook is a corrected, revised and supplemented version of previous editions (Shkumat A. P. Organic Chemistry: Laboratory Practical Work. - Kharkiv.: V. N. Karazin Kharkiv National University, 2007.- 223p; Shkumat A. P. Organic Chemistry: Laboratory Practical Work - Kharkiv : Fedorko, 2014. - 164p.). The textbook is intended for students of biological faculties of universities, and may also be useful to students of chemical faculties of other higher educational institutions.
Laboratory works in organic chemistry : textbook
Навчальне видання
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry::Organic chemistry; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; органічна хімія; вуглецевий скелет; модифікація; окиснення; відновлення; галогенування; нітрування; формілювання; сульфування; гідроліз; очищення; ідентифікація; organic chemistry; carbon skeleton; modification; oxidation; reduction; halogenation; nitration; formilation; sulfation; hydrolysis; purification; identification