Менеджмент : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальностями D3 «Менеджмент», D5 «Маркетинг», D7 «Торгівля» [Електронний ресурс] - Кудінова, Марина Михайлівна; Тимохова, Галина Борисівна; Kudinova, Marina; Timohova, Galina (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В конспекті лекцій розглянуті теоретичні та практичні особливості менеджменту в сучасних організаціях. До складу основних тем увійшли сутність менеджменту та його види, модель та якості сучасного менеджера, школи менеджменту, методи менеджменту, елементи середовища організації, ділова та корпоративна культура організації, функції менеджменту – планування, організування, мотивування та контролювання, керівництво та лідерство, влада та відповідальність, інформація та комунікації в організації, процес прийняття управлінських рішень. Видання розраховано на здобувачів вищої освіти, а також викладачів і спеціалістів.

The lecture notes cover the theoretical and practical features of management in modern organisations. The main topics include the essence of management and its types, the model and qualities of a modern manager, schools of management, management methods, elements of the organisation's environment, business and corporate culture of the organisation, management functions - planning, organising, motivating and controlling, management and leadership, power and responsibility, information and communication in the organisation, and the process of making management decisions. The publication is intended for students of higher education, as well as teachers and specialists.
Management: Lecture Notes for Students of the First (Bachelor's) Level of Higher Education in the Specialities D3 «Management», D5 «Marketing», D7 «Trade» [Electronic Resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; менеджмент; управління; менеджер; організація; організаційні структури; функції менеджменту; методи менеджменту; інформація; керівництво; лідерство; корпоративна культура; прийняття рішень; management; governance; manager; organisation; organisational structures; management functions; management methods; information; management; leadership; corporate culture; decision-making