Вічна історія Ромео та Джульєтти (до 430-річчя від дня написання) - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Ім’я Вільяма Шекспіра відоме в усьому світі. Його вважають національним поетом і символом Англії, а його твори перекладені багатьма мовами та найчастіше з’являються на театральних сценах. У нашій бібліотеці ви зможете ознайомитися з першими перекладами Ромео і Джульєтти українською мовою, які стали важливими етапами в популяризації творчості Шекспіра в Україні. Перший український переклад цієї трагедії був здійснений у середині XIX століття. Відтоді українські перекладачі неодноразово зверталися до цього твору, надаючи йому нове звучання відповідно до часу й культури.
Представлені рідкісні видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; українські переклади; англійська література; перші переклади українською мовою Шекспіра; Ромео і Джульєтта