Дитячі образи прози Григора Тютюнника - Гноєва, Н.І. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
У статті аналізуються дитячі образи прози Гр. Тютюнника. Автор розкриває світ переживань дитини, драматизм воєнних і повоєнних років. Психологізм як домінанта художнього світу письменника виразно виявляється через дитячі характери. Через своїх героїв митець утверджує ідеали доброти і людяності, привертає увагу до наболілих проблем.
Гноєва Ніна Іванівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри історії української літератури Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: характер; психологізм; драматизм; художній світ; внутрішній світ