Економіко-статистичне дослідження цін та інфляційних процесів в Україні - Бабіч, Юлія Олегівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
На даному етапі розвитку економічної системи України та в умовах глобалізації існує багато проблем, однією з яких є інфляція. І хоча це явище не нове, але останнім часом дослідження передумов, наслідків інфляції та розробка антиінфляційної політики посіли чільне місце в дискусіях економістів, науковців, політиків тощо. Тому актуальність даної теми тільки зростає й зумовлена необхідністю ґрунтовного дослідження інфляційних процесів та методів боротьби з ними. Метою даної кваліфікаційної роботи є проведення економіко-статичного аналізу зросту цін та інфляційних процесів в Україні та світі, виявлення причин, що існують та шляхів подолання наслідків інфляції. Об’єкт дослідження - динаміка цін та інфляції в Україні та світі. Предмет дослідження - теоретико-методологічні засади та економіко- статистичний аналіз інфляційних процесів.
Economic and statistical study of prices and inflationary processes in Ukraine
Керівник: Назарова Олександра Юріївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри статистики, обліку та аудиту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; інфляція; inflation; динаміка цін; price dynamics; економіко-статистичний аналіз; economic and statistical analysis; інфляційні процеси; inflationary processes