Байрамова, Каріна ІванівнаBairamova, Karina2024-12-252024-12-25Смак українських традицій : віртуальна книжкова виставка / Уклад. К.І. Байрамова, Центральна наукова бібліотека. – Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2024. – 27 слайдівhttps://ekhnuir.karazin.ua/handle/123456789/19392Представлені перші книги з кулінарії українською мовою.Українська кулінарія має багатовікову історію, що відображає традиції та унікальність національного куховарства. У своїй творчості українські кулінари поєднують смак, мистецтво і кулінарні секрети, передаючи їх з покоління в покоління. Кулінарні книги, які збирають рецепти традиційних страв, є важливим джерелом для збереження національної спадщини. Вони відкривають двері у світ українських смаків і допомагають сучасному поколінню дізнатися більше про свою культуру через гастрономію. Виставка познайомить усіх з українськими гастрономічними традиціями та закохає кожного в них.ukTECHNOLOGYHUMANITIES and RELIGIONкулінаріяукраїнська кухнякулінарні рецептиСмак українських традиційPresentation