Особливості накопичення важких металів у системі «ГРИБ - ЛІСОВА ПІДСТИЛКА - ҐРУНТ» (на прикладі Дубровицького району Рівненської області) - Некос, А.Н.; Рукавичка, О.О. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
В статті висвітлено одну із проблем щодо споживання населенням Українського Полісся харчової продукції рослинного походження. Визначено, що їстівні гриби різних видів здатні акумулювати важкі метали в незначних кількостях, які надходять до грибного тіла як через міцелій, так і аеральним шляхом.
Keywords: гриб; лісова підстилка; грунт; важкі метали; харчові отруєння; акумулятивні ряди; біоакумуляція