Deep inelastic scattering of electrons by tensor polarized deuteron. Contribution of elastic radiative tail - Gakh, G.I.; Shekhovtsova, O.N.; Gakh, A.G.; Гах, Г.І.; Шеховцова, О.М.; Гах, A.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна. V.N. Karazin Kharkiv National University, 2011)
The model-independent part of the radiative corrections, due to the hard-photon emission from the lepton vertex in the elastic electron-deuteron scattering (the so-called elastic radiative tail), has been calculated to the deep inelastic scattering of the electron beam on the deuteron target. The elastic radiative tail has been calculated both for the unpolarized scattering and for the scattering of unpolarized electron beam on the tensor polarized deuteron target. Розрахована модельно-незалежна частина радіаційних поправок, яка обумовлена випромінюванням жорсткого фотону із лептонної вершини у пружному електрон-дейтронному розсіюванні (так званий пружний радіаційний хвіст), до глибоко не пружного розсіювання електронного пучка на дейтронній мішені. Пружний радіаційний хвіст розраховано як для розсіювання неполяризованих частинок, так і для розсіювання неполяризованого електронного пучка на тензорно поляризованій дейтронній мішені. Вычислена модельно независимая часть радиационных поправок, которая обусловлена излучением жесткого фотона из лептонной вершины в упругом электрон-дейтронном рассеянии (так называемый упругий радиационный хвост), к глубоко неупругому рассеянию электронного пучка на дейтронной мишени. Упругий радиационный хвост вычислен как для рассеяния неполяризованных частиц, так и для рассеяния неполяризованного электронного пучка на тензорно поляризованной дейтронной мишени.
Глибоко не пружнє розсіювання електронів на тензорно поляризованому дейтроні. Внесок пружного радіаційного хвоста
Keywords: polarization; cross section; deep inelastic; radiative corrections; electron; deuteron; поляризація; переріз; глибоко не пружне; радіаційні поправки; електрон; дейтрон; поляризация; сечение; глубоко неупругое; радиационные поправки; электрон; дейтрон