Організація цивільного захисту населення на рівні територіальної громади - Гудзь, Ігор Васильович; Hudz, Ihor Vasylovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено організацію цивільного захисту населення на рівні територіальної громади в Україні. Розглянуто сутнісні характеристики цивільного захисту як наукової категорії та його роль як об’єкта публічного управління. Проаналізовано сучасний стан нормативно-правового забезпечення та організацію діяльності органів публічного управління на прикладі Роганської територіальної громади Харківського району. Запропоновано напрями вдосконалення організації цивільного захисту, включно з упровадженням нових підходів в умовах воєнного стану та комплексного підходу до управління сферою цивільного захисту.
Organization of civil protection of the population at the level of the territorial community
Науковий керівник: Куц Юрій Олексійович, доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; цивільний захист; територіальна громада; організація цивільного захисту; воєнний стан; ЗПУА-23