Державні механізми забезпечення національної безпеки у контексті формування інформаційного простору в Україні - Тіщенко, Артур Вікторович; Tishchenko, Artur Viktorovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено теоретичні та практичні засади формування інформаційного простору у системі національної безпеки України. У першому розділі розкрито сутність інформаційного простору, його основні компоненти та вплив інформаційних загроз на національну безпеку держави. Другий розділ присвячено аналізу державних механізмів забезпечення інформаційної безпеки, зокрема нормативно-правового регулювання та інституційних інструментів, що гарантують захист держави від інформаційних ризиків. У третьому розділі визначено напрями вдосконалення державних механізмів інформаційної безпеки в умовах сучасних викликів, акцентовано на використанні міжнародного досвіду та впровадженні сучасних інформаційних технологій для протидії загрозам.
State mechanisms for ensuring national security in the context of the formation of the information space in Ukraine
Науковий керівник: Білоконь Михайло Вячеславович, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; інформаційний простір; національна безпека; інформаційна безпека; інформаційні загрози; ЗПУА-23