Основи музейної освіти в педагогічно-виховній діяльності А. Ф. Луньова - Павлова, Ольга Григорівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2020)
У статті розглядається питання формування авторської системи музейної педагогіки засновника Пархомівського історико-художнього музею А. Ф. Луньова. Головний акцент робиться на організації учнівського колективу, мистецького клубу «Райдуга» для виконання завдань з організації функціонування музейного закладу на громадських засадах.

The article deals with the formation of the authorial system of the museum pedagogy of the founder of the Parkhomov History and Art Museum A. F. Lunyov. The main accent is on the organization of the student collective, the Rainbow Art Club, in oder to funfill the tasks of organizing the functioning of the museum on a public basis.
Fundamentals of museum education in the pedagogical and educational activities of A. F. Lunyov
Keywords: SOCIAL SCIENCES; Lunyov Afanasy Fedorovich (1919 - 2004); Parkhomov Museum; museum pedagogy; aesthetic education; Rainbow Art club; естетичне виховання; Луньов Афанасій Федорович (1919 - 2004); Пархомівський музей; музейна педагогіка; мистецький клуб «Райдуга»