Міграція населення на Харківщині (друга половина ХХ – початок ХХІ ст.) - Рачков, Є.; Іванов, С. (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна; історичний факультет, 2012)
На основі аналізу статистичних джерел досліджуються динаміка, структура і напрямки міграції населення Харківської області протягом другої половини ХХ – початку ХХІ ст. Проаналізовані загальні тенденції урбанізаційних процесів, динаміка міграції міського та сільського населення.
Keywords: Харківська область; міграція населення; історична демографія