Реалізація державної політики у сфері інклюзивної освіти на рівні територіальної громади - Васюта, Лариса Олександрівна; Vasiuta, Larysa Oleksandrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі розглянуто теоретичні та практичні аспекти реалізації державної політики у сфері інклюзивної освіти. Проаналізовано сутність та принципи організації інклюзивного навчання, визначено напрями державної політики у цій сфері. Досліджено інституційне забезпечення органів влади щодо впровадження інклюзії та практичний досвід організації інклюзивної освіти на рівні територіальних громад (на прикладі м. Лозова Харківської області). Запропоновано напрями удосконалення державної політики у сфері інклюзивної освіти з урахуванням міжнародних тенденцій та потреб територіальних громад.
Implementation of state policy in the field of inclusive education at the level of the territorial community
Науковий керівник: Набока Людмила Віталіївна, кандидат наук з державного управління, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; інклюзивна освіта; територіальна громада; інституційне забезпечення; державна політика; ЗПУА-23