Участь України в міжнародних організаціях - Кондратенко, Н.Д.; Петрик, А.О. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
В умовах глобалізації кожній державі необхідно бути складовою міжнародного співробітництва. Однією з таких форм є міжнародні організації – регулятори на наднаціональному рівні, що стимулюють розвиток соціальних, економічних, наукових відносин. Україна є членом більше ніж 80 організацій різних напрямків, найбільш ефективна її співпраця з ООН, Радою Європи, СОТ. Наразі пріоритетним напрямком є вступ держави до Європейського союзу, адже це є поштовхом до стійкого зростання у різних сферах – економічний, політичній, соціальній. Інтеграція до Європи – це можливість конкурувати на європейському ринку, підвищення рівня життя, залучення іноземних інвестицій.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція; Україна; міжнародні організації