Морально-етичний вимір ставлення до тварин у ХХ–ХХІ століттях та його втілення - Корепанова, Олена Ельєвна; Korepanova, O. E. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дослідження присвячено філософському аналізу трансформації людського ставлення до тварин у контексті наукових відкриттів, розвитку етичної думки, біоетики та змін у правових системах.

The thesis presents a philosophical analysis of the transformation of human attitudes toward animals in the context of scientific discoveries, the evolution of ethical thought, bioethics, and legal changes.
The Moral and Ethical Dimension of Human Attitudes Towards Animals in the 20th and 21st Centuries
Керівник роботи : Карпенко Іван Васильович, доктор філософських наук, професор. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; етика; тварини; моральний статус; емпатія; зоозахист; права тварин; біоетика; зоогуманізм; міжвидова моральність; філософія відповідальності; ethics; animals; moral status; empathy; animal protection; animal rights; bioethics; zoohumanism; interspecies morality; philosophy of responsibility