Видатні математики України. До року математичної освіти в Україні (2020–2021) [віртуальна виставка] - Харьківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека; Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2021)
Тільки завдяки математиці ми можемо повністю зрозуміти, що таке справжня наука. Лише в мате матиці ми знаходимо найвищою мірою виражену простоту й чіткість наукового закону і таку абстракцію, на яку тільки може спромогтись людсь кий розум. Будь-яка наукова освіта, що виходить з інших положень, хибна в своїй основі. (О. Конт, французький філософ та соціолог).
Виставка “Видатні математики України” приурочена до “Року математичної освіти в Україні” та ознайомить усіх бажаючих з видатними математиками нашої держави. На виставці представлені видання з математики ХІХ-ХХІ ст. з фондів ЦНБ.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Research Subject Categories::MATHEMATICS; математики України; рік математичної освіти в Україні; віртуальна виставка; Центральна наукова бібліотека; Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна