Екскурсознавство: методичні рекомендації для самостійної роботи студентів-магістрантів, які навчаються за спеціальностями «Економічна та соціальна географія» і «Географія рекреації і туризму». - Сегіда, К.Ю. (My University, 2016)
Методичні рекомендації розроблені відповідно до робочої програми навчальної дисципліни «Екскурсознавство» як однієї з важливих для підго-товки фахівців в галузі географії рекреації, туризму, екскурсійної діяльності, розрахований на магістрантів, які навчаються за спеціальністю «Географія рекреації і туризму» та спеціалізацією «Рекреаційна та екскурсійна діяльність» спеціальності «Економічна та соціальна географія». Мета: надання методичної допомоги студентам при підготовці до лек-ційних та семінарських занять при вивченні даної навчальної дисципліни. Методичні рекомендації розраховані на магістрантів денного та заоч-ного відділень географічних факультетів, які навчаються за спеціальностями «Економічна та соціальна географія» й «Географія рекреації і туризму». Він містить загальні відомості про навчальну дисципліну, тематичний план (структуру) курсу, навчальну програму з вимогами до формування компетентностей студентів, тезовий зміст лекційної складової навчальної дисципліни, список рекомендованої літератури, перелік тем практичних занять та самостійної роботи, питання до модульного контролю, короткий глосарій основних понять.