Теоретико-методологічні особливості дослідження зовнішньої політики держави в глобалізаційному контексті - Вінникова, Н.А. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
Стаття присвячена теоретико-методологічним аспектам дослідження зовнішньої політики держави в умовах глобалізаційних процесів. Увагу приділено сучасним концептуальним підходам в міжнародних дослідженнях. Розглянуто поточний стан і перспективи розвитку аналізу зовнішньої політики як автономного дисциплінарного напряму. Представлена спроба визначити ключові перемінні для аналізу зовнішньополітичної діяльності держави, які є найбільш адекватними поточним тенденціям глобалізації світової політики.
Keywords: зовнішня політика держави; глобалізація світової політики