Електротехніка : методичні вказівки до проведення лабораторних занять для для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальностями 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», 175 «Інформаційно-вимірювальні технології» [Електронний ресурс] - Тарасенко, Анатолій Іванович; Мосієнко, Ганна Миколаївна; Tarasenko, Anatolii; Mosiienko, Hanna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Представлені методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни «Електротехніка» містять матеріал одного з основних розділів електротехніки, який стосується теорії електричних кіл. В методичних вказівках послідовно розглянуто теорію електричних кіл постійного струму та кіл змінного струму (однофазних і трифазних). Приведено схеми лабораторних установок, розглянуто режими роботи джерел живлення та навантаження, послідовність визначення параметрів кіл, передачу потужності від джерела до споживача тощо. Викладено методи експериментального дослідження електричних кіл постійного та змінного струму.Видання призначене студентам денної та заочної форм навчання інженерних та інженерно-педагогічних спеціальностей.

The presented methodological instructions for laboratory work in the discipline "Electrical Engineering" contain material from one of the main sections of electrical engineering, which concerns the theory of electrical circuits. The methodological instructions consistently consider the theory of direct current electrical circuits and alternating current circuits (single-phase and three-phase). The diagrams of laboratory installations are given, the operating modes of power sources and loads are considered, the sequence of determining circuit parameters, power transfer from the source to the consumer, etc. Methods of experimental research of direct and alternating current electrical circuits are outlined. The publication is intended for students of full-time and part-time forms of study in engineering and engineering-pedagogical specialties.
Electrical Engineering : methodological guidelines for conducting laboratory classes for students of specialties 174 "Automation, computer-integrated technologies and robotics", 175 "Information and measuring technologies" [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electrical engineering; електротехніка; електричне коло; коло постійного струму; однофазне коло; трифазне коло; режими роботи електричних кіл; electrical engineering; electric circuit; DC circuit; single-phase circuit; three-phase circuit; operating modes of electric circuits