Перехід до концепції сталого розвитку як необхідна передумова подальшого суспільного прогресу - Ключко, В. Г. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті досліджено передумови формування концепції сталого розвитку як альтернативи традиційній моделі економічного зростання. Розглянуто еволюцію наукових підходів до проблем обмеженості природних ресурсів та взаємодії економіки і довкілля. Проаналізовано основні міжнародні ініціативи щодо впровадження принципів сталого розвитку та визначено ключові напрями його реалізації. Обґрунтовано необхідність переходу до збалансованого розвитку з урахуванням економічних, соціальних та екологічних факторів.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; сталий розвиток; економічне зростання; природні ресурси; екологія; глобальні проблеми; економічна політика