Нейромережеві моделі обробки текстових даних - Захаров, Микита Олександрович; Zakharov, M. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
У результаті роботи був запропонований підхід до оцінки ефективності роботи нейромережевих моделей обробки текстової інформації. Результати роботи можуть бути використані для подальшого вдосконалення чат-ботів і їхнього використання в різних задачах обробки текстових даних. Оцінка ефективності різних мовних моделей, таких як GPT-3.5 TURBO, GPT-4, Claude 1.2, важлива для розробки більш продуктивних і інтелектуальних чат-ботів, які можуть виконувати завдання відповідно до потреб користувачів.

As a result of the study, an approach to evaluating the efficiency of neural network models for processing textual information was proposed. The results can be used for further improvement of chatbots and their use in various text processing tasks. Evaluating the effectiveness of various language models, such as GPT-3.5 TURBO, GPT-4, Claude 1.2, is important for developing more productive and intelligent chatbots that can perform tasks according to user needs.
Керівник: Стрілець Вікторія Євгенівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; штучний інтелект; нейромережі; обробка природньої мови; оцінка ефективності; artificial intelligence; neural networks; natural language processing; performance evaluation