Психологічні засади комунікативної діяльності керівника державного органу влади - Салатська, Марина В`ячеславівна; Salatska, Maryna Viacheslavivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі досліджено психологічні засади комунікативної діяльності керівника державного органу влади як важливого чинника ефективності управління. Розкрито сутність комунікації як психологічного та управлінського процесу, визначено основні складові комунікативної діяльності керівника. Проаналізовано комунікативну компетентність, її роль у професійній діяльності та основні проблеми й бар’єри, що виникають у процесі спілкування. Особлива увага приділена стратегіям і психологічному інструментарію удосконалення комунікативної компетенції, які сприяють підвищенню результативності управлінської діяльності та зміцненню взаємодії в органах державної влади.
Psychological principles of communicative activity of the head of the state authority
Науковий керівник: Коротич Олена Борисівна, доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: комунікативна діяльність; комунікативна діяльність; керівник державного органу; психологічні бар’єри; психологічний інструментарій; ЗПУА-23