Методологічні аспекти забезпечення економіко-статистичного аналізу та прогнозування в кризових умовах - Лазебник, Юлія Олександрівна; Ковтун, Віталій Олександрович; Lazebnyk, Iuliia; Kovtun, Vitalii (Київ : Інтерсервіс, 2024)
У статті розглядаються методологічні аспекти забезпечення економіко-статистичного аналізу та прогнозування в умовах кризових ситуацій. Проаналізовано основні підходи до збору, обробки та інтерпретації статистичних даних, що дозволяють підвищити точність прогнозів в умовах економічної нестабільності. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення методів аналізу для ефективного прийняття управлінських рішень у кризовий період.

The article examines methodological aspects of ensuring economic and statistical analysis and forecasting under crisis conditions. It analyzes key approaches to the collection, processing, and interpretation of statistical data that enhance the accuracy of forecasts during economic instability. Recommendations are proposed for improving analytical methods to support effective managerial decision-making in times of crisis.
Methodological Aspects of Ensuring Economic and Statistical Analysis and Forecasting under Crisis Conditions
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Statistics; економіко-статистичний аналіз; прогнозування; кризові умови; методологія; статистичні дані; управлінські рішення; economic and statistical analysis; forecasting; crisis conditions; methodology; statistical data; managerial decisions