Реалізацiя державної гендерноi полiтики в органах публiчного управлiння - Кондакова, Наталія Валеріївна; Kondakova, N. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Обrрунтовано теоретичнi засади гендерної piвності як суспiльно-правового явища та визначено роль органiв публiчного управлiння у iї забезпеченнi. Встановлено, що система державних iнституцiй в Україні охоплює вci piвні влади (законодавчу, виконавчу, судову) та формально вiдповiдає мiжнародним стандартам. Розроблено комплексну модель вдосконалення дiяльностi органiв публiчного управлiнrlя у сферi гендерної piвнocтi. Визначено поетапнiсть впровадження реформи iнституцiйного механiзму. впровадження розробленої моделі уможrIивiть трансформацію вiд формально-бюрократично до ефективної результат-орiентованої системи реалiзацiї державної гендерної полiтики.
Implementation of state gender policy in public administration bodies
Науковий керівник роботи: Конотопцев Олег Сергійович, кандидат наук з державного управління, доцент, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; гендерна рівність; державна політика; органи публічного управління; гендерна дискримінація; нормативно-правова база; гендерна нерівність