Микита Хрущов та кримське питання 1954 - Вовкобой, Ганна Сергіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дана робота присвячена кримському питанню за часі правління Микити Хрущова. В центрі уваги опиняється територія півострову Криму. Дослідженні історичні передумови прийняття рішення про входження кримського півострову до складу України. Микита Хрущов в цьому дослідженні фактично виступає найважливішою фігурою стосовно прийняття рішення про приєднання Криму до території України. Через актуалізацію кримського питання, появи хибних фактів, пропаганді та міфів були розглянуті сучасні інтерпретації присвячені цій темі.

The thesis is devoted to the Crimean issue during the reign of Nikita Khrushchev. The center of attention is the territory of the Crimean peninsula. Research historical prerequisites for the adoption of the decision on the inclusion of the Crimean peninsula into Ukraine. In this study, Nikita Khrushchev actually acts as an important figure in relation to the decision on the annexation of Crimea to the territory of Ukraine. Due to the actualization of the Crimean issue, the appearance of false facts, propaganda and myths, modern interpretations devoted to this topic were considered.
Керівник: Журавльов Денис Володимирович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; Крим; Хрущов Микита; кримське питання; Crimea; Nikita Khrushchev; crimean question