Фракціоналізація ухвалення рішень в Європейському Союзі - Вінникова, Н.А. (My University, 2015)
У статті висвітлюються особливості процесу вироблення й ухвалення політичних рішень в Європейському Союзі. Використовуючи міжурядовий підхід, консенсусні моделі та моделі багаторівневого урядування, виявлено основні кліважі у європейських політикотворчих процесах. Представлено потенційні траєкторії фракціоналізації політичних гравців відносно основних сфер ухвалення рішень у ЄС у геополітичному та інтеграційному аспектах.
Keywords: політичні рішення; європейські партії; Європейський Союз